Wildervank Veendam

Sterker en socialer !

Twitter

Eén Voor Allen EVA

Wethouder Klaas Steenhuis bezoekt Tweede Kamer Commissie

Wethouder Klaas Steenhuis bezoekt hoorzitting Tweede Kamercommissie sociale zaken. Afgelopen maandag 13 januari bezocht onze wethouder Klaas Steenhuis namens de 7 Oost Groningse gemeenten Den Haag. Daar hield de Tweede Kamercommissie sociale zaken een hoorzitting over de Participatiewet. Deze wet wordt op dit moment behandeld in het parlement. Er zijn nog al wat bezwaren in ons gebied tegen deze wet. Deze bezwaren heeft onze wethouder in Den Haag kunnen vertellen aan de kamerleden van deze commissie.

Het zijn:

1.Omdat we in onze regio veel meer mensen hebben die in de sociale werkvoorziening werken is de financiele schade voor gemeenten ook veel groter. Dat loopt op tot 2019 tot 35 miljoen meer nadeel dan gemeenten met een gemiddeld aantal wsw-ers. Daarvoor vragen wij fianciele compensatie.

 

2.Er zijn in onze regio lang niet genoeg banen om alle mensen die straks onder de wet vallen aan werk te helpen. Daardoor zullen veel meer mensen aan de kant komen te staan en geen zinvolle dagtaak hebben om hun eigen boterham te verdienen. Dat zal verpaupering to gevolg hebben waardoor op den duur de schade groot zal zijn.

 

3.We hebben extra geld nodig om te investeren in hulp om meer mensen aan het werk te krijgen.

De hoorzitting duurde voor het blok gemeenten ca 45 minuten. Er waren 6 gemeentelijke insprekers en vervolgens stelden kamerleden vragen. Op 10 februari aanstaande komt staatssecretaris Klijnsma naar onze regio om nader met de wethouders te overleggen over hoe we dit probleem op kunnen lossen.

 

 

PvdA op Facebook