Wildervank Veendam

Sterker en socialer !

Twitter

Eén Voor Allen EVA

Het groot lijsttrekkersdebat in vanBeresteijn

Het groot lijsttrekkersdebat in vanBeresteijn op maandagavond 10 maart, was goed georganiseerd en druk bezocht. Dhr Scholtens en Wassink leidden het debat en Dhr vd Bij hield de tijd meedogenloos in de gaten.  
Na een voorstelronde over je partij gingen de lijsttrekkers met elkaar in debat over diverse onderwerpen. Ook de mensen in de zaal kregen de gelegenheid om vragen te stellen.

Het was een geslaagde avond! Dank aan de organisatie!

Hierbij de foto's van de avond en de bijdrage van Ans Grimbergen, lijsttrekker PvdA Wildervank-Veendam. 

 

Voorstellen en stem op PvdA

2 minuten rede Het Groot Lijsttrekkersdebat Ans Grimbergen

Ans Grimbergen, moeder van 2 volwassen zoons. In het dagelijks leven werk ik fulltime als teammanager AWBZ - PGB bij t zorgkantoor Menzis.
PvdA is al 40 jaar mijn partij omdat het een brede volkspartij is, die staat voor solidariteit in onze samenleving met een sociaal en sterk beleid.
Door onze bijdrage is Veendam de 2e sociaalste gemeente van Nederland door goede sociale voorzieningen en dat moet zo blijven.
Dat houdt bv in:
- Dat er altijd een vangnet moet zijn voor mensen die het niet zo getroffen hebben in het leven.
- Zorg op maat, dichtbij in de wijk met een wijkverpleegkundige ism de sociale teams en de huisarts.
- Meer werk,  op maat, zodat iedereen die kan werken, ook werk krijgt. Ook bij de gemeente en samen met werkgevers banen creëeren.  En bij wie het niet goed lukt, ondersteunt de gemeente. Werk is de beste weg uit armoede.
- Kansrijk opgroeien voor ieder kind door goed onderwijs, sport, kunst en cultuur. Los van de dikte van de portemonnee van hun ouders. En dat begint bij peuterspeelzalen als basisvoorziening.
De verzorgingsstaat verandert en de gemeente krijgt meer taken op het sociale terrein, zodat het dichtbij en op maat georganiseerd wordt.
Dit nieuwe beleid raakt mensen en dus maakt het, nu meer dan ooit,  uit wie dit nieuwe beleid maakt.
Wij staan dicht bij onze partijgenoten in de Den Haag en hebben zo direct invloed op wetten en beleid.
Een mooi voorbeeld is dat onze wethouder, Klaas Steenhuis in Den Haag heeft gepleit voor extra geld voor de uitvoering van de participatiewet omdat hier meer mensen in de WSW werken, meer Wajongers zijn en minder werk. En dat extra geld komt er.
De PvdA wil het gemeentelijke beleid op een sociale en sterke manier, op basis van solidariteit, uitvoeren en als u dat ook wilt, stem dan PvdA.

PvdA op Facebook