Wildervank Veendam

Sterker en socialer !

Twitter

Eén Voor Allen EVA

PvdA Veendam in actie voor vluchtelingen

De wereld staat enorm in brand. De nood is nog nooit zo hoog geweest. Zoveel mensen vluchten van huis en haard naar een veilig onderkomen. We moeten deze mensen helpen. De wereld is van iedereen. De afwachtende houding van het college, als het COA ons belt gaan we praten, is niet gepast gelet op de enorme problematiek. Gemeenten moeten uit zichzelf daadkracht tonen en proactief op zoek naar opvangplaatsen. Kortom, verantwoordelijkheid nemen. Deze dringende oproep deed de PvdA fractie afgelopen maandag tijdens de raadvergadering. De PvdA krijgt echter geen gehoor bij het college van Veendam om in actie te komen voor de opvang van vluchtelingen. In Veendam zit geen stoer bestuur, want ze wacht af. Daarom komt de PvdA zelf in actie met deze oproep:

  • Heeft u de beschikking over een groot, leegstaand pand, beschikbaar (te maken) voor opvang? Meld u dan!
  • Beschikt u over een groot stuk ongebruikte grond waar een opvanglocatie gerealiseerd kan worden, meld u dan! 
  • Kunt u helpen ongebruikte grond opvangklaar te maken? Ook dan hoort de PvdA Veendam graag van u. Voor andere ideeën of oplossingen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Met de opvang van vluchtelingen in Veendam, helpt Veendam niet alleen de vluchtelingen, maar ook zichzelf. Bijkomend voordeel van een opvanglocatie in Veendam zijn immers de extra banen die een opvangcentrum met zich meebrengt en de gevolgen voor de middenstand. Ook daarom pleit de PvdA fractie in Veendam voor de opvang van asielzoekers. Helpt u mee?

Geeft u op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laten we samen zorgen dat het gerealiseerd wordt. Wij kunnen u in contact brengen met het COA.

SP Veendam heeft aangegeven hierin samen met de PvdA te willen optrekken. Hen kunt u bereiken op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alstublieft help en denk mee!!

Met rode groet
PvdA en SP Veendam 

PvdA op Facebook