Wildervank Veendam

Sterker en socialer !

Twitter

Eén Voor Allen EVA

1 mei viering 2017

BBF 9523 PvdA 1 mei viering Karsstens veendam 65 jr lidp 1 mei is in De Binding te Oude Pekela met een drukbezochte bijeenkomst de internationale Dag van de Arbeid gevierd.

De avond was georganiseerd door de afdelingen Pekela, Stadskanaal en Wildervank/Veendam van de PvdA en deze afdelingen waren ruim vertegenwoordigd. Onder het genot van een hapje en drankje werd er geluisterd naar enkele zeer interessante en humorvolle toespraken. Als eerste was de beurt aan Henk Busemann, fractievoorzitter van Pekela. Daarna kwam Egbert Hofstra, fractievoorzitter van Stadskanaal aan het woord. Als derde spreker nam Jan Willem van der Kolk het woord. Jan Willem is tegenwoordig wethouder van Bedum en voorheen van Stadskanaal, maar nog steeds inwoner van Stadskanaal. Namens de Ondernemers Organisatie Pekela sprak de heer Jacob Zwinderman, die onder meer vertelde over het centrumplan van Pekela en een plan presenteerde voor het creëren van banen in Oost-Groningen.

Ook werden door burgemeester Jaap Kuin 2 jubilarissen gehuldigd. De beide jubilarissen, Albert Schrik uit Nieuwe Pekela en Anne Oldenburger uit Veendam, werden uitgebreid in de bloemen gezet i.v.m. hun 50-jarig lidmaatschap van de partij. In Veendam werd de heer Karsstens al eerder gehuldigd met de Willem Dreespenning vanwege het 65-jarig lidmaatschap.
de Provinciale Staten van Groningen ons nog mee in het verleden van onze partij.

Tijdens de toespraken werd het belang van de herindeling duidelijk verwoord. Daarnaast werd uitgebreid ingegaan op de het feit dat de enige manier om structureel iets te bereiken voor bijvoorbeeld personen, ondernemers, gemeenten, regio’s mogelijk is door een goede samenwerking van mensen en (onderdelen van) diverse organisaties. Ook werd verteld over de promotie van de regio en de streekproducten, waarbij de grenzen tussen gemeenten en provincies niet belemmerend zouden mogen zijn.BBF 9557 PvdA 1 mei viering

Duidelijk was dat de partij en zijn vertegenwoordigers moeten staan voor wat ze zeggen en moeten opkomen voor de belangen van de mensen die door hen vertegenwoordigd worden. Het is van groot belang dat de partij, in al zijn geledingen, makkelijk aanspreekbaar is en dat iemand die aangeeft hulp nodig te zijn ook daadwerkelijk een helpende hand geboden wordt.

PvdA op Facebook