Wildervank Veendam

Sterker en socialer !

Twitter

Eén Voor Allen EVA

Even voorstellen

Mijn naam is Yvette de Raad, 33 jaar geleden ben ik geboren in Wildervank. Samen met mijn man, met wie ik 14 jaar samen ben hebben we 2 kinderen van 10 en 6 jaar oud. We wonen aan de Prins Bernhardlaan in Veendam. In het dagelijks leven werk ik in de gezondheidszorg. In verschillende verpleeghuizen verleen ik tandheelkundige zorg op lokatie en geef ik cursussen in mondverzorging aan de afdelingen. In mijn vrije tijd houd ik er van om een balletje te slaan op de tennisbaan en te wandelen met onze hond. Halverwege de afgelopen periode ben ik de gemeenteraad ingestroomd. Waarbij ik onder andere de portefeuilles onderwijs en zorg heb vertegenwoordigd. Het was deze raadsperiode niet altijd even gemakkelijk om onze doelen te bereiken vanuit de oppositie. Gelukkig hebben we wel weten te voorkomen dat geld, dat bedoeld was om armoede onder kinderen aan te pakken, uitgegeven ging worden aan hele andere zaken

 

 

 

 

 

 

 

AnsMijn naam is Ans Grimbergen en ik woon samen met Bert in de Zeestratenwijk in Veendam. Ik heb 2 zoons, 2 schoondochters en 1 kleindochter. In het dagelijks leven ben ik teammanager PGB Wlz ( Persoonsgebonden budget in de Wet langdurige zorg) bij Menzis Zorgkantoor waar we ons inzetten voor een kwetsbare groep in de samenleving nl mensen die 24 uur per dag toezicht en/of zorg in de nabijheid nodig hebben. Ik stel mij verkiesbaar omdat ik me graag namens de PvdA wil inzetten voor de Veendammer samenleving vanuit mijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Wat ik graag wil bereiken is dat iedereen mee kan doen in de samenleving vanuit een basis van gelijke kansen. Het zou prachtig zijn als we de zelfredzaamheid van mensen hierbij kunnen vergroten en alle kinderen kansrijk opgroeien.

 

 

 

 

 

 

VladimierMijn naam is Vladimier Slor, ik ben 37 jaar en getrouwd met Laura. We hebben 2 kinderen, Jesper (7) en Nienke (5). Ik woon mijn hele leven al in Veendam mijn eerste 5 jaar in Noord en daarna 20 jaar op Ommelanderwijk. En nu al weer vele jaren op mijzelf in de Zeestratenwijk in Sorghvliet.  Ik ben afgestudeerd leraar bouwkunde, en werk ik alweer 8 jaar bij Baas BV, als werkvoorbereider/uitvoerder. Mijn opa (Peter) Schaap heeft mij wegwijs gemaakt in de politiek en bij de PvdA, zelf is hij jaren wethouder geweest voor de PvdA in Veendam. Na 10 jaar secretaris te zijn geweest bij Buurthuis Noord-west aan de middenweg, wou ik graag meer voor de inwoners van Veendam doen dan ze alleen een leuke avond te geven. Daarom ben ik vanaf 2010 op de lijst van de PvdA gaan staan en ben ik nu 2,5 jaar Raadslid. In deze periode heb ik de verkeersveiligheid rondom scholen en de slechte staat van veel speeltuinen op de kaart gezet. De aankomende jaren wil ik mij verder inzetten voor de verkeersveiligheid en het kunnen meedoen van alle inwoners van onze gemeente. Veendam moet een gemeente zijn waar, mensen graag willen wonen en verblijven.

 

 

 

 

 

 

 

JoshMoi, mijn naam is Josh Tepper, ik ben 37 jaar geleden geboren in huize St.Franciscus. En ik heb al deze tijd ook in onze gemeente gewoond, nu woon ik in Wildervank samen met mijn vriendin (36) en mijn zoon (6) en dochter (3). In het dagelijks leven ben ik timmerman bij bouwbedrijf Gervas uit Veendam . Binnen ons bedrijf heb ik ook de functie van leermeester en leid jongeren op als timmerman.  Ik voetbal bij de VV Wildervank en ben supporter van de arbeidersvoetbalclub Schalke 04 uit het Duitse Gelsenkirchen.  
Toen ik 18 jaar was ben ik de bouw in gegaan en moest van mijn vader wel eerst lid worden van de FNV. Ik had snel door wat de FNV voor arbeiders betekent , zij komen op voor onze rechten . En ik had later heel veel ideeën hoe het eerlijker moest en ook kon volgens mij .  Maar daarvoor moest ik mij wel aansluiten bij een politieke partij en dat werd dan ook met volle overtuiging de Partij van de Arbeid. Omdat deze beweging op komt voor de belangen van alle mensen .  
En ik wil werken aan een Wildervank/Veendam waar onze kinderen het weer beter krijgen als wij . Ik wil mij in de raad inzetten voor de gewone werkende mensen, het verschil maken voor mensen die het niet allemaal cadeau krijgen . Die niet de hoogste opleiding of het hoogste inkomenhebben. 
Die hun best doen, maar af en toe ook een steuntje in de rug nodig hebben. Zich soms zorgen maken, en willen dat die zorgen serieus genomen worden. 
Dat is waar ik het voor doe . En hopelijk straks vanuit de gemeenteraad van Veendam kan strijden voor een Wildervank/Veendam waarin iedereen meedoet en waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

 

 

 

 

BenMijn naam is Ben Kenters. Ik ben 55 jaar en al 37 jaar gelukkig samen met Griet. Samen hebben wij een 20 jarige zoon die studeert in de stad maar gelukkig nog thuis woont. Mijn werkzame leven is begonnen in de gezondheidszorg, als ziekenverzorger. Maar ik werk met heel veel plezier alweer 32 jaar bij de politie. Wat een dynamisch bedrijf is dat toch. Wonen doe ik op de Wieke (Ommelanderwijk). Ik kom uit een PvdA-nest, en toen ik gevraagd werd om mij verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad, leek mij dat een mooie ambitie om van betekenis voor de Veendammer samenleving te kunnen zijn. Voor mij als PvdA-er geldt, iedereen telt mee en iedereen hoort een kans te krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Maar het betekent voor mij als PvdA-er ook dat ik mensen aanspreek op hunverantwoordelijkheid en van ze verwacht dat zij hun bijdrage leveren aan onze samenleving. Wie kan meedoen, moet ook meedoen.

 

 

 

 

 

 

TashinMijn naam is Tahsin Mete. Ik ben 24 jaar en woon in Veendam. Op dit moment ben ik aan het afstuderen aan de Hanzehogeschool Groningen voor de opleiding International Business and Languages. Hierna wil ik het bedrijfsleven in. Als kind is politiek mij met de paplepel ingegoten doordat mijn moeder (Fatma Mete) ook in de politiek zat. Politiek is voor mij dus niet geheel nieuw, en daarnaast wil ik graag wat betekenen voor de samenleving van Veendam. Veendam is een mooie plaats met goede voorzieningen, en dat moeten we zo houden. Mijn visie is om Veendam meer op de kaart te zetten, door het dorp aantrekkelijker te maken voor (jongere) ondernemers. Zorgen voor meer activiteiten in Veendam, voor zowel de jongeren als ouderen. Zo hoop ik dat de bewoners van Veendam nog trotser kunnen zijn op hun mooie dorp.

 

 

 

 

 

 

 

PietaMijn naam is Pieta Loots. Ik ben 64 jaar en vrijgezel-lig! Heb mijn hoofdprijs met dochter Merove met partner Martijn en kleinzoon Tyler, een kadootje! Werk al mijn hele leven met mensen, eerst Horeca, Voor-en Vroegschoolse peuters/kleuters en nu met ouderen als Coördinator Ouderenwerk bij Compaen. Woon al mijn hele leven in het centrum van Veendam. Ik ben met de paplepel groot geworden in een ROOD nest, heerlijk. Inmiddels doe ik al een aantal jaren mee in de Gemeenteraad, ben ervan overtuigd dat wij zeker iets kunnen veranderen! Voor mij telt: eerlijk-en duidelijkheid voorop!

 

 

 

 

 

 

 

 

HenkMijn naam is Henk Batting, getrouwd met Dina. Samen hebben wij 2 dochters en 5 kleindochters. We wonen in het centrum van Veendam. Ik werk voor de Zorggroep Groningen als adviseur vastgoed. Ik vind het belangrijk dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor de samenleving, juist met een sociaal democratische achtergrond. Daarnaast is er mijn enthousiasme voor het besturen van de gemeente Veendam. We leven in een samenleving van tamelijke voorspoed, maar er zijn nog teveel tegenstellingen tussen arm en rijk. Als lokale bestuurder kun je hier soms weinig aan doen, maar je kunt wel accenten stellen. Het altijd redeneren vanuit de onderkant van de samenleving dient hierbij voor op te staan. Daarnaast is en blijft het een uitdaging om in tijd van bezuinigingen voor iedereen een prettig en volwaardig klimaat te scheppen.

 

 

 

 

 

HeleenMijn naam is Heleen Klatter. Ik ben 55 jaar. Ik ben getrouwd met Hessel Schuth. Ik woon in Wildervank. We hebben tezamen twee kinderen: een dochter van 31 jaar die een eigen paardenbedrijf heeft en een zoon van 27 jaar die advocaat is. Ik ben zelf alweer 26 jaar advocaat en mediator en heb een eigen praktijk in Veendam. In mijn werk kom ik veel onrecht tegen. Ik bemerk regelmatig dat vooral kinderen niet dezelfde kansen en mogelijkheden verkrijgen. Ik vind het van belang dat de gemeente voorzieningen treft op het gebied van onderwijs, welzijn en zorg opdat de minderbedeelden ook dezelfde mogelijkheden en kansen verkrijgen en daarvoor wil ik me inzetten. Ik heb in het verleden eerder zitting genomen namens de PvdA in de gemeenteraad en heb mogen ervaren hoe belangrijk het is om ons hard te maken voor het sociale standpunt. De PvdA is en blijft mijn partij.

 

PvdA op Facebook